dimecres, 26 de febrer del 2014

Activitat Física i esport 6-12 anys

6-12 anys

Activitat física

Els jocs i les activitats esportives en les quals l'objectiu principal no és la victòria sinó la diversió, i en les quals l'equip "rival" sigui una oportunitat per jugar i per superar-se com a grup, són molt recomanables per a un bon estat físic i per a un aprenentatge del treball d'equip, del respecte i de la solidaritat. L'esport també ajuda a desenvolupar altres valors individuals com l'esforç, la disciplina, el compromís i la constància. De la mateixa manera, són una oportunitat per aprendre una alimentació correcta i uns hàbits d'higiene relacionats amb l'activitat física.




Amb la preadolescència hem d'evitar el sedentarisme que moltes vegades va lligat amb els jocs d'ordinador, les videoconsoles o la televisió, perquè a més de no ser saludable redueix la possibilitat de socialització dels infants, molt necessària en aquesta edat. Per tant, convé limitar el temps destinat a les activitats sedentàries durant el lleure a menys de dues hores al dia.

És aconsellable oferir-los la possibilitat de practicar un ventall d'activitats variades, que siguin divertides i adaptades al desenvolupament propi del nen o nena. Per ser adults actius han d'haver provat diferents activitats a la infància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada